Видови и карактеристики на рекламни машини

Видови и карактеристики на рекламни машини

Како незаменлив пропаганден медиум на пазарот, рекламната машина е главниот избор на трговците.Генерално покрива подови, трговски центри, продавници за млечен чај, станици, канцелариски места и други реклами и промовира преку видеа, слики, текст, мали приклучоци и мултимедијални материјали..

1. Запознавање со видовите рекламни машини

Според режимот на прикажување, тој е поделен на: вертикална рекламна машина, хоризонтална рекламна машина, машина за рекламирање со поделен екран, рекламирање со композитно огледало итн.

Според обемот на примена, главно се дели на: машина за внатрешно рекламирање, машина за надворешно рекламирање, градежна рекламна машина, машина за рекламирање возила и така натаму.

Според функцијата, главно се дели на: самостојна рекламна машина, машина за онлајн рекламирање (4G/WIFI), машина за рекламирање на допир, машина за рекламирање Bluetooth, машина за дигитални постери итн.

Видови и карактеристики на рекламни машини

2. Улогата и карактеристиките на рекламната машина

1) Диверзифициран приказ на информации Дизајнот на рекламната машина може да шири различни медиумски информации;како што се текст, аудио, слика и други информации, може да ги направи неуките и апстрактните реклами поживописни и похумани.

2) Широк опсег на апликации Рекламниот плеер има широк опсег на апликации и може да се користи во големи супермаркети, клубови, плоштади, хотели, владини агенции и домови.Неговата рекламна содржина е многу ефикасна, брзо се ажурира, а содржината може да се менува во секое време.

3) Надвор од границите на времето и просторот.Крајната цел на рекламните играчи е да го окупираат пазарниот удел во рекламирањето.Нивните играчи за рекламирање можат да ги надминат временските ограничувања и просторните ограничувања за да вршат рекламна дисеминација, така што рекламите може да се шират од временските и просторните ограничувања за рекламирање.

4) Економска и заштита на животната средина.Рекламирањето преку рекламни машини може да ги замени летоците, весниците и ТВ рекламите.Од една страна, може да ги намали трошоците за печатење, испраќање и скапи ТВ рекламирање.Од друга страна, CF-картичките и SD-картичките може да се препишуваат повеќе пати за да се намалат повеќекратните размени.Загуба.


Време на објавување: 17-11-2021 година